Afdekking & verwarming

Roldeck zwembadafdekking

Op elk zwembad (ook op de Starline zwembaden) is wel een afdekking te monteren. Dat levert u naast een spectaculaire aanblik nog veel meer op. Met een afdekking blijft het water sprankelend schoon. De afdekkingen zijn verkrijgbaar voor zowel nieuwe als bestaande zwembaden en kunnen onzichtbaar in uw zwembad geïntegreerd worden De drijvende lamellen zijn leverbaar in diverse kleuren en uitvoeringen, waaronder transparant, solar, PVC of geschuimd. Wij bieden een breed scala aan verschillende afdekkingen en opties voor afdekking voor zowel inbouw als opbouw.

Wij bieden u een energiebesparende oplossing in combinatie met comfort. Door gebruik te maken van een afdekking blijft het water warmer en vraagt het tegelijkertijd minder onderhoud. Gecombineerd met solar lamellen voor verwarming van het water door zonlicht, bespaart u daarnaast fors op verwarmingskosten.

Verwarming

Heat-Pipe zonnecollectoren
Corsmit Techniek introduceert onbeperkt en gratis zonne-energie voor het verwarmen van uw zwembad met behulp van heat-pipes. Het systeem bestaat uit glazen vacuümbuizen, waarin een kern zit met vloeistof. De vloeistof verdampt door de opname van zonnewarmte. Deze kern is omgeven door een vacuüm en daardoor optimaal geïsoleerd. Er vindt, afgezien van de bovenzijde, geen warmteafdracht plaats. De warmte wordt aan de bovenzijde afgegeven aan de collector. Hier stroomt koude vloeistof door. Door afkoeling condenseert de damp waardoor het proces weer opnieuw kan beginnen. De opgewarmde vloeistof warmt met een warmtewisselaar het zwembadwater op. Dit gesloten systeem garandeert een grote betrouwbaarheid, ook in de winter. Door de optimale isolatie is het opvangen van licht in principe al voldoende om warmte op te wekken, hoe meer directe zonnestraling, hoe beter.

Warmtepomp
Voor de verwarming van een zwembad kan er ook gebruik gemaakt worden van een warmtepomp. Deze is inzetbaar tot een minimum temperatuur van 7 graden. Deze apparaten halen de (latente) warmte uit de buitenlucht en geven dit middels de ingebouwde warmtewisselaar af aan het zwembadwater.

Veel warmtepompen worden aangeboden met een verwarmingscapaciteit die niet realistisch zijn. Vaak zijn deze gecalculeerd op weersomstandigheden die niet in de Benelux van toepassing zijn en in de praktijk het zwembad onvoldoende verwarmen en economisch slecht werken. Wilt u overgaan tot de aanschaf van een verwarming voor uw zwembad laat u dan eerst voldoende informeren. Op aanvraag maken wij een passende berekening; iedere situatie is namelijk anders.