Rijbakberegening

Binnenbakberegening

Door onze jarenlange ervaring ondervonden we dat de waterverdeling van sproeiers van binnenbakken verre van optimaal was bij vele sproeisystemen. Zo merk je dat sommige delen van de bodem te nat waren en andere delen te droog bleven. Vooral de hoefslag is hier onderhevig aan.

Wij werken samen met Bart Manderveld van BM service die al jarenlang een bekende is in de paardensport. Hij heeft de BM rain rail ontworpen. Deze rail wordt geplaatst in de nok van het gebouw en beweegt zich in de lengterichting van uw rijhal. Hierdoor creëren we een regengordijn in de breedte van de rijbak. Op die manier worden alle delen van de bodem gelijkmatig beneveld, hetgeen zich vertaalt in een gelijke stabiliteit over de gehele rijbak.

De problemen van een ‘te natte’ of ‘te droge’ bodem zijn meteen van de baan. Uw paard ondervindt hierdoor overal dezelfde stabiliteit en gaat zich zekerder voelen, wat de prestaties ten goede komt. Geef uw bodem de juiste beregening met deze sublieme BM rain rail.

Buitenbakberegening

Voor de beregening van de buitenbak gebruiken wij sproeiers die in de grond of verhoogd worden opgesteld. Om een goede en gelijke stabiliteit van de bodem te krijgen is het nodig om de oppervlakte te benevelen. Behalve de tijd die u dit bespaart, geeft de automatische installatie overal gelijke beregening. Hierdoor komt de ondergrond niet te los te liggen. De sproeiers worden via een beregeningscomputer aangestuurd, zodat ze een goede beregening garanderen.