Ontijzering & ontharders

Ontijzering

Gesloten systemen: capaciteit 1-70 m3 per uur. Beluchting in gesloten druktank door middel van een compressor of blower. Het voordeel van dit systeem is dat er veel minder energiekosten nodig zijn om het water te ontijzeren.

Open systemen: capaciteit 1 – 10 m3 per uur. Beluchting via natuurlijke weg. Bij dit systeem zijn twee pompen nodig, één om het onbehandelde water via één of meerdere sproeiers in de installatie te brengen en de tweede pomp om het ontijzerde water naar het verbruik te pompen.

Waterontharders

Kalkaanslag is vaak een hardnekkig probleem. Dit geldt voor ketels, supply-systemen, voedingswater voor de voedingsmiddelenindustrie en voor laboratoria. Wij gebruiken alleen hoogwaardige materialen. Indien u het wenst leveren wij kwaliteitscertificaten voor toepassingen in de voedingsmiddelenindustrie. Wij leveren uitsluitend systemen op basis van ionen-uitwisseling. Calcium en magnesium ionen worden via synthetisch harsen uitgewisseld tegen natrium-ionen. Onze ontharding-installaties worden door onze technische dienst geconstrueerd om op de meest efficiënte wijze te regenereren waardoor het verbruik van regeneratiezout zo laag mogelijk kan worden gehouden.

Wij leveren en monteren verschillende ontharding apparatuur in simplex, duplex en triplex.