Bronboring

Er zijn verschillende factoren die bepalen wat de beste bronkeuze voor het beregenen van uw tuin zijn. Dit is afhankelijk van de grondwaterkwaliteit, investering ten opzichte van de gehele installatie, watercapaciteit, installatie en locatie.

Bronboring

Door bij beregening gebruik te maken van uw eigen bron bespaart u aanzienlijk op het drinkwaterverbruik. In heel Nederland is grondwater te gebruiken. Hiervoor is meestal geen vergunning nodig. Woont u in een waterwinningsgebied dan gelden er soms beperkingen. Wij kunnen vooraf de kwaliteit van het grondwater inventariseren zodat u weet wat de mogelijkheden zijn. Corsmit Techniek werkt nauw samen met diverse boorbedrijven zodat we op elk perceel – groot of klein – een waterbron voor u kunnen verzorgen. Voordat u het water gebruikt analyseren wij eerst het water.

Oppervlakte water

Als er een meer, kanaal of rivier aan uw kavel grenst geeft dit interessante mogelijkheden voor uw installatie.

  • Een onderwaterpomp word onder het waterniveau geplaatst. Een filterhuis beschermt de pomp tegen het aanzuigen van vuil.
  • Een zelf aanzuigende pomp wordt bij u in de garage of tuinhuis boven het waterniveau geplaatst. De pomp zuigt door middel van een aanzuigleiding met terugslagklep en filter het water aan. Deze perst het vervolgens naar de installatie.

Leidingwater

Leidingwater is altijd geschikt voor het beregen van uw tuin. Van tevoren bepalen we hoeveel water uw aansluiting levert, vervolgens berekenen we de installatie uit. Mocht het zo zijn dat de capaciteit van uw aansluiting niet toereikend is, dan is het mogelijk om een drukverhoging te monteren.

Er is altijd wel een manier om uw installatie van de juiste waterbron te voorzien.