Land- & tuinbouw

Het Nederlandse klimaat is niet altijd even consistent. Het is vaak te droog of te nat. Het kost dan ook de nodige tijd en moeite om u tuin mooi groen te houden. Tijd die u vaak liever aan iets anders besteedt.

Met een beregeningsautomaat bespaart u water en kunt u op gewenste (vooringestelde) tijden uw tuin beregenen, zelfs tijdens uw afwezigheid of vakantie.

De sproeiers plaatsen wij in het gazon, beplanting of een haag zodat deze onzichtbaar zijn. Tijdens het beregenen komen de sproeiers door waterdruk omhoog.

Aanleggen van ondergronds leidingnet

Bij de aanleg van een ondergronds leidingnet maken wij gebruik van geavanceerde machines, zoals een sleuvenfrees en minigraver. De sleuvenfrees maakt een nette sleuf met een breedte van tien centimeter, waardoor de schade aan uw tuin beperkt is.

Om de leidingen in een bestaand gazon aan te leggen werken wij met een graszodenmachine die de matten netjes oprolt. Daarna rollen we een plastic folie uit voor de vrijgekomen grond. Na het monteren van het leidingnet vullen wij de sleuf weer op en leggen de grasmatten terug. Zo blijft de schade aan uw gazon beperkt.

Natuurlijk kunt u ook zelf het graafwerk verzorgen, waarna wij de leidingen aanleggen. Dat werkt prima en scheelt in de kosten. Als u toch aan het graven bent is het raadzaam om gelijk stroomkabels in de sleuf aan te leggen voor eventuele tuinverlichting. Als u het op prijs stelt maken wij een lichtplan zodat u ook in de late uurtjes van uw tuin kunt genieten.

Juiste pomp

Het is belangrijk dat de pomp is afgestemd op de druk en hoeveelheid water die de sproeiers nodig hebben. Dit word bij elke beregeningsinstallatie nauwkeurig berekend. Wij geven de voorkeur aan pompen met een hoge kwaliteit zodat het verbruik en de levensduur eenvoudig terug worden verdiend.